مبانی فایننس

تفاوت وین ریت و ریسک به ریوارد چیست؟

۱۱ دقیقه . ۵۷ دقیقه پیش
۰
امتیاز این نوشته
۰

‌در دنیای معاملات، دو معیار همواره مورد بحث و جدل بوده‌اند: نرخ برد یا وین ریت و نسبت ریسک به ریوارد. برخی معتقدند که این‌ معیارها به‌تنهایی ارزش کمی دارند، درحالی‌که برخی دیگر بر قدرت ترکیب آن‌ها و تأثیر قابل‌توجهی که می‌تواند بر عملکرد معامله‌گر داشته باشد، تأکید می‌کنند. در این مقاله به بررسی تفاوت وین ریت و ریسک به ریوارد می‌پردازیم و و تأثیر جمعی آن‌ها بر موفقیت در معاملات را روشن می‌کنیم.

تفاوت بین وین ریت و ریسک به ریوارد چیست؟

وین ریت و نسبت ریسک به ریوارد دو معیار مهم در معاملات هستند که اغلب با هم اشتباه گرفته می‌شوند. درحالی‌که هر دو به ارزیابی عملکرد یک معامله‌گر کمک می‌کنند؛ اما مفاهیم متفاوتی را اندازه‌گیری می‌کنند.

تفاوت وین ریت و ریسک به ریوارد
وین ریت و ریسک به ریوارد دو مفهوم کاملاً ما=تفاوت در بازار سرمایه هستند.

وین ریت چیست؟

وین ریت به درصد معاملات سودآور اشاره دارد. به‌عنوان مثال، اگر ۱۰ معامله انجام دهید و ۶ تا از آن‌ها سودآور باشد، وین ریت شما ۶۰% خواهد بود؛ اما فرض کنید در هر معامله برنده، ۱ پیپ سود کرده باشید و در هر معامله بازنده، ۲ پیپ از دست داده باشید. اگرچه ۶۰ درصد از معاملات خود را با سود بسته‌اید، در نهایت ۶ پیپ سود و ۸ پیپ ضرر داشته‌اید و در مجموع ۱۰ معامله، دو پیپ از موجودی حساب خود را ازدست داده‌اید.

راه‌های افزایش وین ریت در فارکس

برای کسب اطلاعات دقیق‌تر در مورد مفهوم وین ریت و نحوۀ محاسبه آن می‌توانید مقاله وین ریت در فارکس را مطالعه کنید.

ریسک به ریوراد چیست؟

ریسک به ریوارد، نسبت سود بالقوه به ریسک پذیرفته‌شده در یک معامله یا مجموعه‌ای از معاملات است. به‌عنوان مثال، نسبت ۳ به ۱ نشان می‌دهد که سود بالقوه، ۳ برابر ریسکی است که متحمل می‌شوید. نسبت ۲ به ۱ یعنی سود شما، دو برابر ریسک است.

نحوۀ محاسبۀ نسبت ریسک به ریوارد بسیار مهم است و می‌تواند تأثیر زیادی بر سودآوری شما داشته باشد. برای کسب اطلاعات کامل و نحوه محاسبه ریسک به ریوارد در فارکس کافی است روی لینک کلیک کنید.

تفاوت وین ریت و ریسک به ریوارد

تفاوت وین ریت و ریسک به ریوارد در این است که وین ریت فقط بر فرکانس (تعداد) معاملات سودآور تمرکز می‌کند؛ درحالی‌که نسبت ریسک به ریوارد، میزان سود یا ضرر هر معامله را هم درنظر می‌گیرد. برای داشتن معاملاتی سودآور و باثبات باید تعادل خوبی بین نرخ برد (وین ریت) و نسبت ریسک به ریوارد پیدا کنید.

اگر نسبت ریسک به ریوارد به‌طور قابل‌توجهی پایین باشد، نرخ برد بالا بی‌معنی است و در مقابل، اگر نرخ برد به‌طور قابل‌توجهی پایین باشد، نسبت ریسک به ریوارد بالا، ممکن است بی‌فایده باشد و در هر دو حالت منجر به ضرر معامله‌گر شود.

نمودار وین ریت و ریسک به ریوارد

منطقی به نظر می‌رسد که اگر تعداد معاملات برنده شما بیشتر از معاملات ضرر‌ده باشد، با استراتژی معاملاتی خود سود کسب می‌کنید. بااین‌حال، برنده‌شدن در معاملات همیشه به‌معنای سودآوری در پایان روز نیست.

تفاوت وین ریت و ریسک به ریوارد
نمودار رابطه بین وین ریت و ریسک به ریوارد

برای درک بهتر این مطلب فرض کنید وین ریت شما ۷۰% است. در هر ۱۰ معامله، ۷ معامله را با سود به پایان می‌رسانید؛ اما تعداد معاملات ضرر‌ده شما آنقدر بزرگ هستند که می‌توانند تمام سودهای شما را از بین ببرند.

ازسوی‌دیگر، فرض کنید بهترین کارگزار را انتخاب کرده‌اید و اسپرد و کارمزد ناچیز هستند. شما مایلید یک دلار ریسک کنید و با قیمت ۱۹۰۰ دلار وارد معامله خرید شوید. حد ضرر خود را روی قیمت ۱۸۹۹ دلار تنظیم می‌کنید. ریسک شما روی یک دلار ثابت است؛ اما برای پذیرش این ریسک، باید سود احتمالی خود را در این معامله در نظر بگیرید. هنگامی که ۱۹۰۲ را به‌عنوان قیمت هدف خود در نظر می‌گیرید، ریسک به ریوارد شما ۲ خواهد بود، که به‌نظر می‌رسد در استراتژی‌های مدیریت سرمایه، شرط قابل‌قبولی است.

  • فاصله حد ضرر از نقطه ورود = 1899-۱۹۰۰ = 1؛
  • فاصله هدف از نقطه ورود = 1900 – ۱۹۰۲ = 2؛
  • نسبت ریسک به ریوارد = 2.

بااین‌حال، این نسبت ریسک به ریوارد نمی‌تواند موفقیت شما را تضمین کند. بیایید فرض کنیم که شما فقط ۳۰ درصد از معاملات خود را برنده می‌شوید.

  • کل معاملات = 10؛
  • معاملات برنده = 3؛
  • معاملات باخت = 7؛
  • میزان سود = 2 ضربدر ۳ = 6؛
  • میزان باخت = 1 ضربدر ۷ = 7؛
  • موجودی حساب = 7 – ۶ = 1-.

درنتیجه، از ۱۰ معامله، ۶ دلار سود و ۷ دلار ضرر خواهید داشت و همچنان ۱ دلار ضرر می‌کنید.

ایجاد تعادل بین نرخ برد و نسبت ریسک به ریوارد برای موفقیت بسیار مهم است. حالا چگونه باید نسبت ریسک به ریوارد خود را با نرخ برد ترکیب کنید تا بفهمید که در دراز مدت، سود خواهید کرد یا خیر؟ پاسخ به این پرسش منجر به مفهوم دیگری به نام «امید به سود» (Expectancy) می‌شود.

آنچه معامله‌گران باید سعی در به‌حداکثررساندن آن داشته باشند، امید به سود (Expectancy) است. امید به سود یک مفهوم آماری است که به سود مورد انتظار در طول آزمایش‌های متعدد اشاره می‌کند. معادله به‌صورت زیر است:

E = (W x R) – [(۱-W) X L]

که در آن:

  • E = امید به سود؛
  • W= احتمال برد (درصد برد)؛
  • R = سود یک معامله برنده؛
  • L = ضرر یک معامله زیان‌ده.

معادلۀ امید به سود از دو بخش تشکیل شده است:

  • احتمال برد یا درصد وین ریت؛
  • نسبت ریسک به ریوارد.

بدیهی است که هرچه این عدد بالاتر باشد، بهتر است. با حفظ یک نسبت ریسک به ریوارد به‌طور مداوم بالا می‌توان احتمال برد بسیار کمتر از ۵۰% داشت و همچنان امید به سود مثبتی داشت؛ یعنی در درازمدت درآمد کسب کرد.

با انجام برخی محاسبات اساسی روی معادلۀ امید به سود، می‌توان به برخی نتایج جالب رسید.

با فرض اینکه امید به سود بلندمدت = 0 (یعنی معامله سربه‌سر شود)

W X R = (1-W) x L

R / L = (1-W) / W

اکنون امکان رسم رابطه ریسک و ریوارد روی یک نمودار و نقاط مختلف سربه‌سرشدن وجود دارد.

تفاوت وین ریت و ریسک به ریوارد
نمودار دیگری از رابطه بین وین ریت و ریسک به ریوارد

X = نسبت ریسک به ریوارد، Y = درصد برد

یک معامله‌گر باید از این نمودار به‌روش زیر استفاده کند:

اگر درصد برد شما ۵۰% است، برای اینکه سربه‌سر شوید، میانگین سود شما باید برابر با میانگین باخت شما باشد (نسبت ریسک به ریوارد = 1). اگر محاسبه کرده‌اید که درصد برد شما ۵۰% است، پس همیشه باید مطمئن شوید که در صورت برنده‌شدن معامله، درآمد بیشتری نسبت به باخت آن کسب می‌کنید. در غیراین صورت، در بهترین حالت، سربه‌سر می‌شوید.

اگر درصد برد شما ۳۰% است، برای سربه‌سرشدن به این نیاز دارید که میانگین سود شما ۲.۳ برابر میانگین باخت شما باشد (نسبت ریسک به ریوارد = 2.۳)؛ بنابراین، اگر درصد برد پیش‌بینی‌شده شما ۳۰% است، هیچ معامله‌ای را انجام ندهید، مگر اینکه ریسک به ریوارد بالقوۀ شما بیشتر از این مقدار باشد.

هنگام شروع، یک معامله‌گر باید در درجه اول، به فکر به‌حداکثررساندن امید به سود باشد و هنگام تصمیم‌گیری در مورد روش معاملاتی خود همیشه درنظر داشته باشد که نه‌تنها درصد برد، بلکه نسبت ریسک به ریوارد را هم به‌نفع خود نگه دارد.

پراپ تریدینگ با FORFX: کلید سودآوری بیشتر در بازار فارکس

شرکت‌های پراپ تریدینگ به معامله‌گران حرفه‌ای و با تجربه فرصت معامله را با سرمایه هنگفتی که به شرکت تعلق دارد، ارائه می‌دهند. به‌این‌ترتیب معامله‌گران می‌توانند بدون سرمایه اولیه و حتی با سرمایه بسیار بیشتری نسبت به آنچه به‌تنهایی دارند، معامله کنند. در ازای این فرصت، معامله‌گران بخشی از سود خود را به شرکت می‌دهند.

تفاوت وین ریت و ریسک به ریوارد

FORFX یک شرکت پیشرو در زمینه پراپ تریدینگ است که به شما این فرصت را می‌دهد که با سرمایه شرکت معامله کنید و ۸۰ درصد از سود حاصل از معاملات را در جیب خود بگذارید!

FORFX یک روش خلاقانه و منحصربه‌فرد را برای دریافت سرمایه ایجاد کرده است که طی آن، شما می‌توانید با حساب شخصی خود در چالش پراپ شرکت کنید. درصورتی‌که موفق به گذراندن چالش شوید، «حساب لایو» شما فاند می‌شود و سرمایه لازم را دریافت می‌کنید. در غیراین صورت می‌توانید به دفعات نامحدود با حساب شخصی خود به‌صورت رایگان در چالش FORFX شرکت کنید تا وقتی که مهارت‌های‌تان آنقدر ارتقا یابد تا از چالش بگذرید و به جمع پراپ تریدرهای FORFX وارد شوید.

مزایای پراپ تریدینگ با FORFX شامل موارد زیر است:

  • سود ۸۰ درصدی: 80 درصد از سود حاصل از معاملات خود را به‌عنوان سهم خود دریافت کنید.
  • پلتفرم معاملاتی پیشرفته: با استفاده از پلتفرم‌های معاملاتی قدرتمند و کاربرپسند، به‌سرعت و به‌آسانی در بازارهای جهانی معامله کنید.
  • پشتیبانی همیشگی: در هر مرحله از مسیر، FORFX در کنار شما است و با ارائه پشتیبانی بی‌وقفه، شما را در رسیدن به اهدافتان یاری می‌کند.

سخن پایانی

درک تفاوت وین ریت و ریسک به ریوارد و استفاده مؤثر از آن‌ها در استراتژی معاملاتی، کلید موفقیت در بازارهای مالی است. هیچ‌کدام از وین ریت و ریسک به ریوارد به‌طور مطلق مهم‌تر از دیگری نیستند. یک استراتژی معاملاتی موفق باید تعادلی بین وین ریت بالا و ریسک به ریوارد مناسب ایجاد کند. به‌عنوان یک معامله‌گر باید به‌طور مداوم وین ریت و ریسک به ریوارد خود را رصد و استراتژی خود را در صورت نیاز تنظیم کنید. تنها در این صورت است که می‌توانید شانس خود را برای دستیابی به موفقیت در بازار فارکس افزایش دهید.

منابع: + +

آیا وین ریت بالا نشان‌دهنده یک معامله‌گر خوب است؟

نه لزوماً. یک معامله‌گر می‌تواند با معاملات کم‌خطر و سود کم، وین ریت بالایی داشته باشد؛ اما در نهایت سود قابل‌توجهی کسب نکند.

آیا ریسک به ریوارد بالا نشان‌دهنده یک معامله‌گر خوب است؟

درحالی‌که ریسک به ریوارد بالا نشان‌دهندۀ پتانسیل سود بیشتر است؛ اما این امر به‌معنای ریسک بیشتر هم هست. معامله‌گران باید به‌طور متعادل از وین ریت و ریسک به ریوارد در استراتژی معاملاتی خود استفاده کنند.

سوالات متداول پرتکرارترین سوالاتی که از ما
پرسیده می‌شود.
اینجا می‌توانید پاسخ سوالات یا ابهاماتی که دارید را پیدا کنید. اگر پیدا نشد، حتما با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!
دیدگاه‌ها و نظرات نظر خود را در مورد این پست بنویسید 
برای شروع سفر تجاری خود با FORFX آماده اید؟ اکنون به ما بپیوندید و بخشی از یک شرکت تجاری مبتکر مبتکر و شفاف شوید. ما اینجا هستیم تا شما را در سفر به سوی آزادی مالی توانمند کنیم.
همین حالا شروع کنید